tirsdag 28. september 2010

Sandnes by

I 2005 ble Sandnes by regnet for å være Norges beste by å bo i. Folk flytter stadig hit, dette til tross for at byen blir regnet for grå og kjedelig med mange industribygninger og lite grøntareal. Den er ikke spesielt fin eller praktisk. Sandnes trenger blant annet en sentrumsplass og et bedre utareal for å skape møteplasser, der folk kan treffes. Dette fikk vi i 3SF i oppgave å prøve å finne en løsning på.

Gruppen min valgte Maurtiz Kartevollsplass.

Her kunne vi tenkt oss en brygge og en bro som til sammen danner en sirkel og en paviljong i midten der det kan være konserter ol. Ut til denne skal det være en undervannstunell. Bryggen og broen danner sammen et slags basseng. Dette skal renses og det skal kunne brukes til å bade om sommeren, og skøyting på vinteren. Langs kaien på ene siden skal det være kafeer der folk kan sette seg ned og treffe andre folk. På den andre siden skal det stå boder der folk kan selge, for eksempel frukt eller fisk.
Grøntareal er viktig, derfor skal vi lage plen, og plante mange trær. Veien skal bort fra sentrum, og der det i dag er en rundkjøring, skal det være en karusellresturant. Alt skal lages på en miljøvennlig måte!

Vi har brukt fantasien for å lage det vi mener er et perfekt torg og møteplass i Sandnes by. Det kan virke litt umulig å få til, men kanskje det er akkurat dette Sandnes trenger? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar