fredag 25. februar 2011

Leila Hafzi

Leila Hafzi er en norsk klesdesigner fra Stavanger. Hun er kjent for sine flotte og eventyrlige kjoler. Hennes første kolleksjon ble vist i Stavanger i 1997 og i 1999 ble hun kåret til Årets Designer under Absolute Fashion Awards.
Hafzi legger vekt på miljøvennlig mote og alle klærne hennes er etisk produserte. Det meste av produksjonen foregår i Nepal.
Drømmen hennes er å drive en egen fabrikk, jobbe med de mest miljøvennlige stoffene, gi nepalske kvinner en bedre hverdag og vise fram Nepal som produksjonsland.
Hun er medlem av Initiativ for etisk handel og får støtte av blant annet Norad.
Hafzi har blant annet designet et kolleksjon til inntekt for Leger Uten Grenser under TV-aksjonen i 2006. Eksempler på folk som har brukt kjolene hennes er kordamene til Alexander Rybak, Pia Tjelta, Angelina Jolie og kronprinsesse Mette Marit.
Her er noen eksempler på kjoler designet av Leila Hafzi:











Kjolene er fra kollegionen UTOPIA fra 2009.


















Disse kolene er fra et fotoprosjekt sammen med Hilde Kvivik Kavli som heter Landscape of mind.

Vi kjenner henne på de fargerike, flotte og flagrende kjolene. Farger hun bruker mye er gul, rød, turkis, grønn og ulike blåfarger. Kjolene er ofte lange og fargene går over i hverandre.

Jeg liker veldig godt kjolene til Leila Hafzi! Fargene er utrolig flotte og glir på en måte inn i hverandre noe som gjør kjolen til et kunstverk. Selv om de er lange, er de ikke tunge, men lette og flagrende. Det at de også er miljøvennlig produserte og at Hafzi jobber for å gi nepalske kvinner en bedre hverdag, synes jeg er utrolig bra! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar